În era digitală în care trăim, marketingul este o componentă esențială a oricărei afaceri de succes. Daniel Slăvenie, CEO & Partner “ Limitless Agency”, ne va vorbi despre marketingul digital în cadrul emisiunii „Business Philosophy”.
În fiecare an apar noi tendințe și tehnologii care fac ca marketingul online să evolueze rapid și să devină din ce în ce mai sofisticat.
De la creșterea utilizării inteligenței artificiale și a realității augmentate la importanța crescută a conținutului de calitate și a experienței clienților, aceste trenduri vor avea un impact major asupra modului în care afacerile se promovează în online.
Inteligența artificială este un trend important în marketingul digital, deoarece poate oferi o serie de avantaje semnificative pentru companii. Prin utilizarea algoritmilor de învățare automată, companiile pot analiza mai eficient datele de comportament ale clienților și pot îmbunătăți personalizarea experienței utilizatorilor prin oferirea de recomandări și publicitate mai relevantă. De asemenea, inteligența artificială poate automatiza anumite procese de marketing, economisind timp și resurse pentru echipele de marketing.
Metaversul este una dintre cele mai discutate tendințe în marketingul digital. Acesta este un termen larg care descrie o varietate de experiențe virtuale imersive ce au loc online și care pot fi explorate prin intermediul unui calculator sau dispozitiv mobil.
Metaversele sunt de obicei create prin intermediul tehnologiilor de realitate virtuală sau realitate augmentată și oferă utilizatorilor posibilitatea de a interacționa cu mediul virtual prin intermediul unor personaje avatare controlate de la distanță.
Marketingul prin influenceri va continua să crească pe tot parcursul anului 2023 pe măsură ce influencerii își construiesc audiențe din ce în ce mai mari, care sunt pregătite pentru alegerea specialiștilor în marketing.
Employee advocacy face referire la a-ți face echipa sau angajații să vorbească și să împărtășească informații în numele companiei. Din ce în ce mai multe afaceri își dau seama de puterea angajaților lor. Profilurile și activele personale ale angajaților sunt adesea mai eficiente pentru a ajunge la mai mulți oameni într-un mod mai autentic decât conturile și activele de afaceri. Valorificarea acestei puteri este o oportunitate neexploatată, în special în marketingul B2B.
Marketingul conversațional este o tehnică care încorporează mesageria instantanee în strategia de marketing a unei companii. Multe companii au început deja să facă acest lucru adăugând chatboți pe site-urile lor web. Aceste caracteristici permit vizitatorilor să trimită mesaje companiei și să primească ajutor imediat.