Apecurateasumate. Gesturi pline de recunoştinţǎ şi toleranţǎ
Apecurateasumate. Gesturi pline de recunoştinţǎ şi toleranţǎ
Pe 16 noiembrie, de "Ziua internaţionalǎ a toleranţei",  recunoaste si accepta unicitatea fiecarui om! „Când nu te mai aștepți ca oamenii să fie perfecți, îi poți dori pentru ceea ce sunt” – Donald Miller

Pe 16 noiembrie, de "Ziua internaţionalǎ a toleranţei",  recunoaste si accepta unicitatea fiecarui om!

Evenimentul “Ape curate asumate”, susținut de AQUA Carpatica, te invita sa te informezi si sa dai dovada de toleranta.

Ziua de 16 noiembrie, dedicată sărbătoririi toleranţei în lume, ne reaminteste că este datoria fiecăruia dintre noi să cunoaştem şi să promovăm diversitatea.

Când nu te mai aștepți ca oamenii să fie perfecți, îi poți dori pentru ceea ce sunt” – Donald Miller

Echipa Totceeaceeste se intalneste pe 16 noiembrie cu elevii Şcolii Gimnaziale „Petre Ghelmez”,  din Bucuresti. Vom afla cum poti folosi remediul floral Beech (FAG) pentru a deveni  mai tolerant. Cum iti poti infrumuseta personalitatea cu ajutorul remediilor florale Bach sau a unor practici simple, precum observarea si ascultarea.

Fǎ un gest mic –  exerciţiu de toleranţǎ:

  • Gandeste-te la primele 3 persoane care iti vin in minte. Pot fi persoane pe care le cunosti direct sau doar unele pe care le stii din vedere, din media sau din spatiul public.
  • Identifica cate 2 aspecte negative, care iti displac sau cu care nu esti de acord la aceste persoane.
  • Scrie acum cel putin un motiv pentru care poti arata toleranta fata de acele trasaturi negative pe care le-ai identificat.
  • Identifica acum cate 2 trasaturi  de caracter sau aspecte pe care le admiri la fiecare dintre aceste persoane.
  • Simte sentimentul de recunostinta!

A fi tolerant înseamnă a fi deschis şi receptiv la frumuseţea diferenţelor dintre oameni. Ne putem considera toleranţi atunci când respectăm alte puncte de vedere, chiar dacă nu suntem de acord cu ele.

Toleranţa înseamnă să luăm atitudine şi să arătăm respect faţă de esenţa umană a fiecărei persoane.

Pentru realizarea unei solidarităţi reale în diversitate, omenirea trebuie să practice dialogul și cooperarea între culturi, să cultive respectul reciproc, să adopte valori şi convingeri care descurajează atitudinile extremiste dominate de violență și ură.

Educaţia pentru toleranţă înseamnă atât aptitudinea de a judeca liber şi independent, cât şi capacitatea de a înlătura prejudecăţile, discriminările şi marginalizarea, forme ale intoleranței.

Deşi vorbim limbi diferite, avem religii, valori şi convingeri diferite, pe toţi ne defineşte marea calitate de a fi oameni. Asemănările dintre noi sunt mai importante decât diferenţele. Toleranta inseamnă, de asemenea, îngăduință, indulgență, răbdare și se poate exprima la orice nivel, de la individ, la stat.

Toleranţa este o premiză a păcii şi un mijloc al dezvoltării sustenabile.  Toleranța nu înseamnă indulgenţă sau indiferenţă, este angajamentul reînoit zi de zi de a căuta în diversitatea noastră legăturile care unesc umanitatea.”  – Irina Bokova, secretar general UNESCO. Tot pe 16 noiembrie celebram si Ziua UNESCO!

Desi actiunile noastre pot fi modeste, acestea sunt menite sa transmita un mesaj.

Hraneste-ti mintea intr-un mod constient si fii tolerant fata de diversitatea lumii!

Evenimentul lunar “Ape curate asumate”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro) in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro).