Am celebrat „Ziua Internațională a munților” pe 11 decembrie, dedicȃnd luna aceasta evenimentul “Ape curate asumate”, susținut de AQUA Carpatica, cunoşterii apelor montane şi izvoarelor acestora.
Ȋn cadrul evenimentelor de educatie verde, ne-am ȋntȃlnit astăzi cu copiii de la Şcoala Gimnazială "Petre Ghelmez", din Bucureşti, pentru a explora resursele de apă ale munţilor, sub diferitele forme de agregare.
Munții contează pentru apă, deoarece între 60-80% din resursele de apă potabilă ale planetei provin din zona montană.
Curȃnd, temperaturile scăzute vor aduce in majoritatea zonelor ţării zapadă şi gheaţă, ȋmbrăcȃnd munţii ȋn straie albe de iarnă. Noi ne-am bucurat deja de Omul de zapadă!
Am ȋmpărtăşit experienţe avute iarna, ȋn călătoriile prin munţii României, dar şi prin alte meleaguri. De ce? Pentru că Munții contează, fiind bogaţi ȋn izvoare ale apelor reci şi curate.
Încarcă-te cu energie pozitivă dar și cu o doză de prospețime savurând apa ta preferată oriunde ai merge.
Regiunile montane ocupă aproape un sfert din suprafaţa Terrei şi adăpostesc în jur de 12% din populaţia lumii, în condiţii dintre cele mai vitrege. Exploatați în mod corect, munții pot reprezenta o atracție turistică pentru mai multe categorii de persoane, care caută în principal liniștea, aventura, cunoașterea naturii și care trăiesc după principii de viață care nu sunt împotriva naturii.
Copiii au pregătit cȃte un desen şi un mic brad, simbolic, pentru Mos Crăciun, ȋn speranţa că va păstra munţii şi izvoarele apelor cȃt mai curate. Apa Aqua Carpatica, ne-a reamintit cum să ne ȋntoarcem la puritate şi ne-a hidratat pe parcursul evenimentului.
Munții Carpați au o vechime estimată la 204 milioane ani. În țara noastră, munții reprezintă o importantă sursă de resurse naturale.
Evenimentul lunar “Ape curate asumate”, sustinut de Aqua Carpatica, este organizat de Portalul PR Spiritual TOT CEEA CE ESTE (totceeaceeste.ro) in parteneriat cu Clubul Media (clubulmedia.ro).